U bent hier

Wel Jong Niet Hetero

 

Wel Jong Niet Hetero (WJNH) is de nationale holebi-jeugdbeweging voor en door Vlaamse en Brusselse homo's, lesbiennes, bi's (kortweg holebi's) en transgenders. Samen met de aangesloten lokale holebi-jongerengroepen creëert Wel Jong Niet Hetero een ontmoetingsplaats voor jonge holebi's en maakt holebiseksualiteit bespreekbaar. 
 

De jongerengroepen 

 
Van Oostende tot Hasselt je komt overal lokale groepen voor holebi-jongeren tegen. Holebi-jongerengroepen organiseren wekelijks activiteiten en/of een jongerencafé. Afwisselend zijn er ontspannende, culturele, vormende en informatieve activiteiten. 
 

Activiteiten van Wel Jong Niet Hetero 

 
WJNH heeft een aparte Min19-werking voor scholieren die elke schoolvakantie maar ook tijdens het schooljaar in een andere Vlaamse stad een spetterende activiteit organiseert. Aangezien holebi-jongeren steeds vroeger hun geaardheid ontdekken, is het voor scholieren leuk om eens samen te kunnen zitten met leeftijdsgenoten om op een ludieke manier elkaar en zichzelf wat beter te leren kennen. Min19 gaat ook elk jaar op kamp, waar plezier en vrienden maken centraal staat. Een weekend behoort ook tot het activiteitenaanbod. 
 
Met Oprit18 richt Wel Jong Niet Hetero zich dan weer tot jongeren tussen 18 en 24 jaar. Wil je wel eens over de provinciegrenzen heen leeftijdsgenoten ontmoeten, dan is er Oprit18 dat een drietal keer per jaar een weekend organiseert waaronder een introweekend voor al wie nog wat nieuw is in de holebiwereld. 
 
Plan B tenslotte is de werking voor holebi's van 24 tot 30 jaar. Plan B is er voor holebi's die de jongerengroepen wat ontgroeid zijn en toch nog leeftijdsgenoten willen ontmoeten. De inhoud is aangepast aan de leeftijd van de deelnemers en de Plan B'ers gaan avontuur niet uit de weg. Plan B trekt er ook twee keer per jaar een weekend op uit met holebi-jongeren tussen 24 en 30. 
 
Ten slotte organiseert Wel Jong Niet Hetero jaarlijks een aantal forummeetings en fuiven. Ook de jaarlijkse Belgian Lesbian and Gay Pride staat op het programma. Geen zin in actie, maar wil je toch meer? 
 
De website www.weljongniethetero.be krijgt dagelijks duizenden mensen op bezoek die op de hoogte willen gehouden worden van het actuele holebi-nieuws, hun dingen willen doen op het grootste holebi-forum van het land of meer willen te weten komen over de leefwereld van holebi-jongeren aan de hand van het uitgebreide informatieaanbod. 
 
Meer info over WJNH of de groepen? Vragen? Neem dan contact op via ons online contactformulier of schrijf naar Wel Jong Niet Hetero, Kammerstraat 22, 9000 Gent - 09 335 41 87 
 
WJNH is erkend door de Vlaamse Gemeenschap als landelijk jeugdwerk