U bent hier

Foto-expo 81|21 EXPOSED - Bob Reijnders

Maak aan de hand van portretten kennis met de verhalen van enkele personen betrokken bij hiv. 

81/21 EXPOSED - Bob Reijnders

Naar aanleiding van Wereldaidsdag op 1 december presenteren we tussen 30 november en 21 december de fotoreeks 81|21 EXPOSED van Bob Reijnders in Casa Rosa (Kammerstraat 22, 9000 Gent).

De expo toont een 8-tal portretten van mensen die in de loop van de voorbije 40 (ondertussen 41) jaar van dichtbij te maken kregen met hiv. Naast hun portretten vertellen ze in het kort hun pakkend verhaal. De langere versie van de verhalen staan gebundeld in een boek dat gedurende de expo ook te koop wordt aangeboden.

Bezoek de expo gratis tijdens de openingsuren van de Open Salons (15u-19u) op volgende dagen:

  • woensdag 30/11
  • zaterdag 03/12
  • woensdag 07/12 (+ Nocturne, 19u-22u)
  • woensdag 14/12
  • zaterdag 17/12 (Bob is zelf ook aanwezig en staat je graag te woord)
  • woensdag 21/12

Opgelet: op zaterdag 10 december zijn de Open Salons uitzonderlijk gesloten en is de expo niet te bezichtigen.

 

Nocturne

Op woensdag 7 december kan je van 19u tot 22u gratis genieten van de foto-expo tijdens een nocturne.

Om 19u30 presenteert Ellen Van Laer de conclusies van haar thesisonderzoek naar hiv en aids. Christophe Ramont geeft een persoonlijke inkijk op zijn ervaring met hiv. Patrick Reyntiens geeft uitleg over de relevantie van hiv en waarom het belangrijk is om de dag van vandaag nog steeds een ally te zijn voor personen met hiv. Afsluiten doen we met een woordje uitleg van fotograaf Bob Reijnders bij de fotoreeks, waarna we iedereen uitnodigen om van de expo te genieten met een drankje in de hand.

Blijf op de hoogte van updates via het facebookevenement van de Nocturne.

 

Bob Reijnders liet in 2021 bezoekers van zijn expo 81|21 EXPOSED adhv portretten en persoonlijke getuigenissen kennismaken met de impact van 40 jaar aids en hiv. Dit jaar, ter gelegenheid van Wereldaidsdag 2022, presenteren we in samenwerking met Bob opnieuw enkele portretten van de expo in Salons van Casa Rosa.

Ellen Van Laer schreef in 2021-2022 in het kader van haar Master Geschiedenis aan de KU Leuven haar thesis ‘Endemische kennis of virale onwetendheid? Een mondelinge geschiedenis van informatiecirculatie over hiv en aids in Vlaanderen en Brussel.’ Momenteel schrijft ze ook een doctoraatsvoorstel over het thema hiv en aids in de hoop haar onderzoek te kunnen verderzetten.

Gentenaar Christophe Ramont, bekend van 'Blind Getrouwd', kreeg in 2021 van dichtbij te maken met hiv en maakte dit op Wereldaidsdag 2021 bekend in de media. Door zijn verhaal te delen hoopt hij het taboe en het stigma rond de ziekte te helpen doorbreken.

Patrick Reyntiens werd in de jaren 80 gediagnosticeerd met hiv. Sinsdien brengt hij regelmatig een getuigenis over ‘leven met hiv’. Daarnaast is Patrick ook verbonden aan Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. 

 

Een initiatief van Casa Rosa, met de steun van Stad Gent.