U bent hier

Vacature Medewerker Communicatie, Actie & Events

Onbepaalde duur, halftijds (mogelijkheid voltijds voor 6 maanden) • Casa Rosa vzw • Februari 2023

Ben jij gebeten door het bedenken, uitvoeren en faciliteren van sterke acties, events, projecten en communicatie die te maken hebben met het LGBTI+ thema? Word medewerker Communicatie, Actie & Events bij Casa Rosa! Als Casa Rosa verbeteren we het welzijn van LGBTI+ personen in Oost- en West-Vlaanderen. Dat doen we door samen te werken met lokale actoren, organisaties en personen. Door het bieden van een platform, netwerk en informatie, begeleiden en versterken we deze stakeholders met hun acties en beleid.

Algemene functieomschrijving

Als medewerker Communicatie, Actie & Events sta je in voor het uitdenken en praktisch organiseren van in het oog springende, inspirerende en activerende acties en evenementen. Ook breng je de prioritaire thema’s en campagnes onder de aandacht van het ruime publiek via online en andere media. Je werkt hiervoor samen met vrijwilligers uit de beweging, Inhoudelijk Medewerker, partnerorganisaties en activeert en ondersteunt hen om initiatieven en projecten te ondernemen. Het volledige functieprofiel is te vinden als bijlage bij deze vacature.

Jouw opdracht en resultaatgebieden

Acties en evenementen (40%)

 • Praktisch en logistiek uitdenken en organiseren van evenementen en projecten (vormingen en trainingen, congressen, informatieve bijeenkomsten, pride gerelateerde events, netwerkevents, sensibiliserende acties,...), in samenwerking met vrijwilligers, andere organisaties en lokale actoren. Opstellen van het projectplan, draaiboeken, planningen, veiligheidsdocumenten en uitvoeringsmodaliteiten. Beheren van de beschikbare budgetten.
 • Met zowel interne als externe stakeholders overleggen om een actie te bedenken en uit te voeren: project opstarten, draaiboek opstellen, verantwoordelijken aanduiden en opvolgen.

Communicatie (50%)

 • In- en externe communicatie (al dan niet gericht op de LGBTI+ beweging) coördineren (sociale media, website, nieuwsbrief, UiTdatabank, pers,…), onder andere door bekendmaken van het aanbod, acties, verenigingen en activiteiten.
 • Opzetten en uitvoeren van (media) campagnes met als doel onze boodschap sterk en overtuigend over te brengen.
 • Beheren van sociale media kanalen, beheren van het communicatieplan en opzetten van nieuwe communicatietools.
 • Inspireren en aanzetten van de beweging om campagnes op poten te zetten.
 • Beheren van de contactenlijst en CRM toepassingen.
 • Opzetten en beheren van fundraising campagnes.

Taakgericht overleg en rapportage (10%)

 • Opvolgen werkgroepen, actief deelnemen aan het intern overleg in Casa Rosa en het overleg met partnerorganisaties.
 • Je begeleidt, steunt en stimuleert verschillende teams van vrijwilligers (zoals Team Casa Media en Team Casa Acties).
 • Rapportage werking aan partners en de Algemeen Coördinator.
 • Volgen van de nieuwe tendensen qua actievoering en garant staan voor innovatieve concepten.
 • Volgen van vormingen in het kader van de functie.

Profiel

Je hebt voeling met of staat open voor de leefwereld van LGBTI+ personen. Omdat je al een eerste ervaring in een soortgelijke functie hebt gehad, kan je enkele succesvolle acties en communicatieprojecten voorleggen. Je kent dan ook de kneepjes van het vak (draaiboeken, onderhandelingstechnieken, veiligheidsmaatregelen op events, vergunningen, communicatiestrategieën en media (SEO, algoritmes, do’s en don'ts in communicatie,...). Je kan samenwerken met de diverse personen en persoonlijkheden die onze vrijwilligers en partners rijk zijn. Je hebt een rijbewijs B, een eigen wagen is niet nodig. Je bent bereid om ’s avonds en in het weekend te werken. Je beheerst uitstekend de Nederlandse taal. Kennis van het Engels is een plus.

Sleutelvaardigheden

Je hebt een sterk verbeeldingsvermogen, bent innovatief, communicatief sterk en in staat om snel te schakelen binnen een dynamische omgeving. Je kan principes van co-creatie hanteren en daardoor vrijwilligers enthousiasmeren en coachen. Je kan omgaan met begroting en opvolgen van kosten. Je hebt zelfvertrouwen bij het nemen van initiatief en bij contacten met diverse personen en kan projectmatig en flexibel zelfstandig werken. Je hanteert deskundig (sociale) media. Je kan met beperkte middelen grootse dingen doen. Je weet van aanpakken, zowel logistiek als organisatorisch. Je hebt kennis van principes van project management en bent stipt, enthousiasmerend en leergierig in het uitvoeren van taken.

Aanwervingsvoorwaarden en aanbod

Je werkt voornamelijk vanuit onze vestiging in Gent en regelmatig vanuit een van onze hubs in Oost- en West-Vlaanderen. Daarnaast doe je regelmatig avond- en weekendwerk.

Ons aanbod

Een zinvolle job in een boeiende beweging. Een loon volgens het barema van PC 329.01 op niveau B1c (2.606,16 euro bruto bij 0 jaar anciënniteit voor een voltijds contract (1.303,08 euro bruto 2,5/5)), met inbreng van relevante anciënniteit. Halftijds contract (19u/week), onbepaalde duur. Indiensttreding zo snel mogelijk. Maaltijdcheques en vergoeding woon-werkverkeer. Leuke collega’s, vrijwilligers en lekkere koffie (of thee).

Praktisch

Solliciteren kan door een overtuigende motivatiebrief (waarin zeker een voorbeeld van reeds uitgevoerd event- en communicatieproject is in opgenomen) en CV te sturen voor donderdag 9 maart 2023, 12 uur gericht aan de Algemeen Coördinator van Casa Rosa vzw, via [email protected].

Een eerste selectie gebeurt op basis van motivatiebrief en CV. Gesprekken vinden plaats in maart 2023. Voor meer inlichtingen kan je mailen naar de Algemeen Coördinator via [email protected].

 

Diversiteit stimuleert kwaliteit, en dat willen we ook waarmaken als team! Casa Rosa wil een afspiegeling zijn van onze maatschappij. Wij geloven dat diversiteit kwaliteit stimuleert. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht diploma, genderidentiteit, genderexpressie, seksuele oriëntatie, sekse kenmerken, afkomst, leeftijd of beperking.