U bent hier

Vacature Inhoudelijk Medewerker

Vacature inhoudelijk medewerker

Onbepaalde duur, 4/5 tot 5/5 • Casa Rosa vzw • September 2021

Kick je erop om mee te werken aan het verbeteren van het regenboogbeleid in Oost- en West-Vlaanderen? En dit in een bruisende omgeving, samen met de collega’s en vrijwilligers? Word onze inhoudelijk medewerker!

Algemene functieomschrijving

Je wordt verantwoordelijk voor de globale voorbereiding- en uitvoering van het inhoudelijk beleidswerk van de organisatie en de projectmatige organisatie van acties en communicatieopdrachten.

Jouw opdracht en resultaatgebieden

Onthaal, informatie en doorverwijzing (20%)

 • Het fysieke, telefonische en digitale onthaal verzorgen en informatie verschaffen, luisteren naar en doorverwijzen van personen, samen met het opzetten van regionale contactpunten voor informatie en onthaal.
 • Bezoekers onthalen, doorverwijzen en informatie verschaffen.
 • Opvolgen van algemene vragen, de algemene mailbox, telefoonpermanentie en communicatiekanalen.

Inhoudelijk beleidswerk (40%)

 • Je ondersteunt het regenboogbeleid van de steden en gemeenten in Oost- en West-Vlaanderen en helpt de vrijwilligers en partners met de inhoudelijke invulling van het lokaal regenboogbeleid.
 • Het voorbereiden en uitvoeren van jaarplanningen.
 • Het capteren, analyseren en verwerken van de noden van onze doelgroepen en partners.
 • Beleidsadviserend- en uitvoerend werk naar lokale besturen en partners en ondersteuning bieden rond genderinclusief werken.

Projecten, acties en communicatie (30%)

 • Werving, intake en begeleiding vrijwilligers van onze organisatie.
 • Samenwerking met middenveldorganisaties, overheden en LGBTI+-verenigingen in het kader van gemeenschappelijke acties of belangen (bijvoorbeeld informatie verspreiden, samenwerken in kader van een sensibiliserende acties, organisatie van het Regenboognetwerk stad Gent, Oost- en West-Vlaanderen,…). Projectmatig en inhoudelijk organiseren van acties gericht op diverse doelgroepen en rond diverse thema’s (Wereldaidsdag, Gentse Feesten, meewerken aan campagne lokale verkiezingen, IDAHOT-vlaggenactie, acties Stad Gent,…).
 • In- en externe communicatie (al dan niet gericht op de LGBTI+-beweging) coördineren (sociale media, website, nieuwsbrief, UiTdatabank, …), onder andere door bekendmaken van het aanbod, acties, verenigingen en activiteiten.

Taakgericht overleg en rapportage (10%)

 • Opvolgen werkgroepen, actief deelnemen aan het intern overleg in Casa Rosa en het overleg met de Vlaamse Regenbooghuizen.
 • Rapportage werking aan partners en de Algemeen Coördinator.
 • Volgen van vormingen in het kader van de functie.

Profiel

Kennis

Je hebt voeling met of staat open voor de leefwereld van LGBTI+-personen. Je hebt kennis van courante ICT-toepassingen en sociale media. Je beheerst uitstekend de Nederlandse taal. Kennis van het Engels is een plus.

Vaardigheden

Je bent communicatief sterk. Je kan vrijwilligers enthousiasmeren en coachen. Je kan omgaan met begroting en opvolgen van kosten en je kan projectmatig en zelfstandig werken samen met een team. Je bent flexibel en in staat om snel te schakelen binnen een dynamische omgeving. Je hebt zelfvertrouwen bij het nemen van initiatief en bij contacten met diverse personen met een coöperatieve ingesteldheid en creatieve geest. Je bent stipt in het uitvoeren van taken en werkt enthousiasmerend en leergierig. Met jouw analytisch denk- en werkvermogen ben je in staat beleidsvoorbereidend- en uitvoerende taken tot een goed eind te brengen.

Aanwervingsvoorwaarden en aanbod

Je werkt voornamelijk vanuit onze vestiging in Gent en regelmatig vanuit een van onze hubs in Oost- en West-Vlaanderen. Daarnaast doe je af en toe avond- en weekendwerk.

Ons aanbod

Een zinvolle job in een bloeiende beweging. Een loon volgens het barema van PC 329.01 op niveau B1c (2.360,38 euro bruto bij 0 jaar anciënniteit voor een voltijds contract), met inbreng van relevante anciënniteit. Contract 4/5 tot 5/5 VTE (te bespreken), onbepaalde duur. Indiensttreding zo snel mogelijk. Maaltijdcheques en vergoeding woon-werkverkeer. Leuke collega’s, vrijwilligers en lekkere koffie (of thee).

Praktisch

Solliciteren kan door een motivatiebrief en CV te sturen voor vrijdag 8 oktober 2021, 12 uur gericht aan de Algemeen Coördinator van Casa Rosa vzw, via [email protected].

Een eerste selectie gebeurt op basis van motivatiebrief en CV. Gesprekken vinden plaats op maandag 11 oktober 2021 tussen 15u en 21u. Voor meer inlichtingen kan u mailen naar [email protected].