U bent hier

Vacature Inhoudelijk Medewerker

Vacature inhoudelijk medewerker

LGBTI+ Gelijke Kansenbeleid • Onbepaalde duur, 4/5 tot 5/5 • Oktober 2022

Als Casa Rosa verbeteren we het welzijn van LGBTI+ personen in Oost- en West-Vlaanderen. Dat doen we door samen te werken met lokale besturen, organisaties en personen. Door het bieden van een platform, netwerk en informatie, begeleiden en versterken we deze stakeholders met hun acties en beleid.

Wil je hieraan meewerken en ga je voor impactvolle resultaten? Dit in een bruisende omgeving, samen met de collega’s en vrijwilligers? Word onze inhoudelijk medewerker!

Algemene functieomschrijving

Je wordt verantwoordelijk voor de globale voorbereiding- en uitvoering van het inhoudelijk beleidswerk van de organisatie en de projectmatige (inhoudelijke) organisatie van acties en communicatieopdrachten. Het volledige functieprofiel met (niet limitatieve) resultaatgebieden kan je onderaan downloaden.

Jouw opdracht en resultaatgebieden

Onthaal, informatie en doorverwijzing (20%)

 • Het fysieke, telefonische en digitale onthaal verzorgen en informatie verschaffen, luisteren naar en doorverwijzen van personen.
 • Opzetten van regionale contactpunten voor informatie en onthaal, in samenwerking met andere organisaties.
 • Bezoekers onthalen, doorverwijzen en informatie verschaffen.
 • Opvolgen van algemene vragen, de algemene mailbox, telefoonpermanentie en communicatiekanalen.
 • Je werft en verzorgt de intake van, en begeleidt vrijwilligers van onze organisatie.

Inhoudelijk beleidswerk (Gelijke Kansen LGBTI+ beleid) (50%)

 • Je registreert, analyseert en verwerkt de noden van onze doelgroepen en partners.
 • Je ondersteunt het (inhoudelijk) LGBTI+ beleid van de lokale besturen in Oost- en West-Vlaanderen en helpt vrijwilligers en partners met de inhoudelijke invulling van hun beleid.
 • Je werkt mee aan de voorbereiding van het (inhoudelijk) jaarplan en bent verantwoordelijk voor de uitvoering ervan.
 • Je hebt de beleidsadviserende- en uitvoerende rol naar lokale besturen en partners en biedt hen waardevolle ondersteuning.

Projecten, acties en communicatie (20%)

 • Je werkt samen met middenveldorganisaties, overheden en LGBTI+-verenigingen in het kader van gemeenschappelijke acties of belangen (bijvoorbeeld informatie verspreiden, samenwerken in kader van een sensibiliserende acties, organisatie van het Regenboognetwerk stad Gent, Oost- en West-Vlaanderen,…). Je organiseert projectmatig en inhoudelijk acties gericht op diverse doelgroepen en rond diverse thema’s.
 • Je werkt mee aan de in- en externe communicatie (al dan niet gericht op de LGBTI+-beweging, zoals sociale media, website, nieuwsbrief, UiTdatabank, …), onder andere door het bekendmaken van het aanbod, acties, verenigingen en activiteiten.

Taakgericht overleg en rapportage (10%)

 • Opvolgen werkgroepen, actief deelnemen aan het intern overleg in Casa Rosa en het overleg met de Vlaamse Regenbooghuizen.
 • Rapportage werking aan partners en de Algemeen Coördinator.
 • Volgen van vormingen in het kader van de functie.

Profiel

Je hebt minstens 2 jaar relevante ervaring met gelijksoortige jobs of projecten. Je hebt voeling met of staat open voor de leefwereld van LGBTI+-personen. Je hebt kennis van courante ICT-toepassingen en sociale media. Je beheerst uitstekend de Nederlandse taal. Kennis van het Engels is een plus.

Vaardigheden

Je bent communicatief sterk. Je kan vrijwilligers enthousiasmeren en coachen. Je kan omgaan met begroting en opvolgen van kosten en je kan projectmatig en zelfstandig werken. Je bent flexibel en in staat om snel te schakelen binnen een dynamische omgeving. Je hebt zelfvertrouwen bij het nemen van initiatief en bij contacten met diverse personen met een coöperatieve ingesteldheid en creatieve geest. Je bent stipt in het uitvoeren van taken en werkt enthousiasmerend en leergierig. Met jouw analytisch denk- en werkvermogen ben je in staat beleidsvoorbereidend- en uitvoerende taken (in kader van Gelijke Kansen LGBTI+-beleid) tot een goed eind te brengen.

Aanwervingsvoorwaarden en aanbod

Je werkt voornamelijk vanuit onze vestiging in Gent en regelmatig vanuit een van onze hubs in Oost- en West-Vlaanderen. Daarnaast doe je af en toe avond- en weekendwerk (bijvoorbeeld vergaderingen, evenementen,...).

Ons aanbod

Een zinvolle job in een bloeiende beweging. Een loon volgens het barema van PC329.01 op niveau B1c (2.555,08 euro bruto bij 0 jaar anciënniteit voor een voltijds contract, 2.678,52 euro bruto bij 2 jaar anciënniteit), met inbreng van relevante anciënniteit. Contract 80% tot 100% (te bespreken), onbepaalde duur. Indiensttreding zo snel mogelijk. Maaltijdcheques en vergoeding woon-werkverkeer. Leuke collega’s, vrijwilligers en lekkere koffie (of thee).

Praktisch

Solliciteren kan door een motivatiebrief en CV te sturen voor woensdag 2 november 2022, 12 uur gericht aan de Algemeen Coördinator van Casa Rosa vzw, via [email protected].

Een eerste selectie gebeurt op basis van motivatiebrief en CV. Gesprekken vinden plaats op maandag 7 november 2021 tussen 15u en 22u. Voor meer inlichtingen kan je mailen naar [email protected].

Diversiteit stimuleert kwaliteit, en dat willen we ook waarmaken als team! Casa Rosa wil een afspiegeling zijn van onze maatschappij. Wij geloven dat diversiteit kwaliteit stimuleert. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht diploma, genderidentiteit, genderexpressie, seksuele oriëntatie, sekse kenmerken, afkomst, leeftijd of beperking.

Bestanden: 
BijlageGrootte
PDF icon Functieprofiel Inhoudelijk Medewerker119.7 KB