U bent hier

Vacature Inhoudelijk ondersteunend medewerker (student)

Student • Bepaalde duur • Casa Rosa vzw • Juli 2022

Ben je student, wil je jouw talenten verder ontwikkelen en kick je erop om mee te werken aan het verbeteren van het LGBTI+-welzijn in Gent, Oost- en West-Vlaanderen? Ondersteun je graag inhoudelijke projecten en doe je graag (academisch) onderzoek? En dit in een bruisende omgeving, samen met de collega’s en vrijwilligers? Vervoeg dan het team als inhoudelijk ondersteunend medewerker!

Algemene functieomschrijving

Je ondersteunt jouw collega’s met de voorbereiding- en uitvoering van het inhoudelijk beleidswerk en de projectmatige organisatie van projecten. Zo werk je mee aan een (academisch) onderzoek in opdracht van Genderspectrum vzw, ontwikkel je het inhoudelijk programma van het XChange Forum (het LGBTI+-congres voor lokale besturen), bied je ondersteuning bij onze nuldelijnshulpverlening en werk je mee aan de projecten die vorm krijgen in en door Casa Rosa en de partnerorganisaties.

Jouw takenpakket

Ondersteuning inhoudelijk werk (70%)

  • Ondersteunen van het LGBTI+-beleid van de steden en gemeenten in Oost- en West-Vlaanderen en de vrijwilligers en partners helpen met de inhoudelijke invulling van het lokaal beleid.
  • Beleidsadviserend- en uitvoerend werk naar lokale besturen en partners en ondersteuning bieden rond genderinclusief werken.
  • Meewerken aan een (academisch) onderzoek naar en voor trans en gender diverse personen.
  • Samenwerking met middenveldorganisaties, overheden en LGBTI+-verenigingen in het kader van gemeenschappelijke acties of belangen (bijvoorbeeld informatie verspreiden, samenwerken in kader van een sensibiliserende acties, organisatie van het Regenboognetwerk stad Gent, Oost- en West-Vlaanderen,…). Projectmatig en inhoudelijk organiseren van acties gericht op diverse doelgroepen en rond diverse thema’s.

Onthaal, informatie en doorverwijzing (20%)

  • Het fysieke, telefonische en digitale onthaal verzorgen en informatie verschaffen, luisteren naar en doorverwijzen van personen, samen met het opzetten van regionale contactpunten voor informatie en onthaal.
  • Bezoekers onthalen, doorverwijzen en informatie verschaffen.

Taakgericht overleg en rapportage (10%)

  • Opvolgen werkgroepen, actief deelnemen aan het intern overleg in Casa Rosa.
  • Rapportage werking aan de Algemeen Coördinator.
  • Volgen van vormingen in het kader van de functie.

Profiel

Je hebt het studentenstatuut en bent ingeschreven in een hogeschool, universiteit of gelijkaardig (voorbeelden van studierichtingen: gender en diversiteit, psychologie, sociale- en/of maatschappijwetenschappen, sociaal werk, sociologie, antropologie,...) en je hebt nog voldoende openstaande uren om te werken als student.

Kennis

Je hebt voeling met of staat open voor de leefwereld van LGBTI+-personen. Je hebt kennis van courante ICT-toepassingen. Je beheerst uitstekend de Nederlandse taal. Kennis van het Engels is een plus.

Vaardigheden

Je bent communicatief sterk. Je kan projectmatig en zelfstandig werken samen met een team. Je bent flexibel en in staat om snel te schakelen binnen een dynamische omgeving. Je hebt zelfvertrouwen bij het nemen van initiatief en bij contacten met diverse personen met een coöperatieve ingesteldheid. Je bent stipt in het uitvoeren van taken en werkt enthousiasmerend en leergierig. Met jouw analytisch denk- en werkvermogen ben je in staat beleidsvoorbereidend- en uitvoerende taken tot een goed eind te brengen. Ervaring of inzicht in het uitvoeren van (academisch) onderzoek is een pluspunt.

Aanwervingsvoorwaarden en aanbod

Je werkt voornamelijk vanuit onze vestiging in Gent en regelmatig vanuit een van onze hubs in Oost- en West-Vlaanderen. Daarnaast doe je af en toe avond- en weekendwerk.

Ons aanbod

Een zinvolle studentenjob in een bloeiende beweging met veel leerkansen. Een sectorconform loon. Arbeidsduur onderling te bepalen (variërend van gemiddeld 8 tot 24 uren per week, al dan niet flexibel in functie van jouw studie en examenreeksen) tot en met december 2022. Indiensttreding zo snel mogelijk. Leuke collega’s, vrijwilligers en lekkere koffie (of thee).

Praktisch

Overtuig ons door één motivatieitem (brief, video, tekst,...) en CV te sturen voor zondag 14 augustus 2022, 12 uur gericht aan de Algemeen Coördinator van Casa Rosa vzw, via [email protected].

Een eerste selectie gebeurt op basis van het motivatieitem en CV. Voor meer inlichtingen kan je mailen naar [email protected].