Via het online platform Safer Cities wil stad Gent burgers de kans geven om hun ervaringen met grensoverschrijdend gedrag te delen.
Ben je lastiggevallen? Werd je nageroepen? Is er iemand over je grens gegaan? Dat is niet OK. Op basis van de anonieme verhalen wil stad Gent onderzoeken wat de noden en knelpunten zijn in de Gentse wijken. Een team van experten gaat aan de slag met de getuigenissen en doet aanbevelingen aan het beleid. Vertel jouw verhaal via www.safercities.be.
Het belang van LGBTI+ getuigenissen
Stad Gent weet dat LGBTI+ personen vaak te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag. Ze kennen de cijfers uit onderzoek. Maar wat LGBTI+ personen in Gent precies meemaken en waar dit gebeurt, weten ze niet. Stad Gent riep daarom de hulp in van Casa Rosa om getuigenissen te verzamelen zodat de stemmen van LGBTI+ personen ook vertegenwoordigd zijn en hun noden worden meegenomen in het Gentse beleid.
Belangrijk!
- Geen wetenschappelijk onderzoek
Het platform is op geen enkele manier een wetenschappelijk onderzoek. Er kan niets gezegd worden over de prevalentie van seksueel grensoverschrijdend gedrag, aangezien dit niet gaat over statistisch gevalideerde cijfers.
- Geen meldpunt
Safer Cities is geen meldpunt. Was je slachtoffer van seksueel geweld of grensoverschrijdend gedrag? Dan kan je terecht bij hulplijnen en meldpunten.