U bent hier

10-daagse van de Veerkracht

Samen veerkrachtig!

Elk jaar in oktober serveert de 10-daagse van de Veerkracht, van 1 & 10 oktober 2022, je op tal van gratis activiteiten om je mentale weerbaarheid te versterken.

Dit jaar staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘kracht’. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen… soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘samen veerkrachtig’ nodigen we mensen uit om hun kracht te ontdekken, roepen we hen op om samen trots te zijn op deze krachten -groot en klein- en om ze ook in te zetten om anderen te helpen.

Benieuwd naar het aanbod van workshops, lezingen, doe-activiteiten, tentoonstellingen …? De meeste activiteiten zijn gratis en/of werken met inschrijven.  Ontdek het programma op www.stad.gent/veerkracht

Activiteiten van Casa Rosa

Als lid van de werkgroep 10-daagse van de Veerkracht organiseren we bij Casa Rosa ook dit jaar enkele activiteiten, nl. een vorming gegeven door KLIQ en een filmvertoning van de docu 'Game Face'. Het thema van deze editie is ‘Kracht’ en onze activiteiten sluiten dan ook naadloos aan bij dit thema.

Ontdek ze hieronder! 

 

Vorming 'Zelfzorg en grenzen stellen'

In het kader van de Gentse 10-daagse van de Veerkracht organiseert Casa Rosa een gratis vorming ‘Zelfzorg en grenzen stellen’.

Helaas is de vorming’ Zelfzorg en grenzen stellen’ volzet. Indien gewenst, kan je je op de wachtlijst inschrijven. Stuur hiervoor een mailtje naar [email protected] met jouw naam en telefoonnummer. Zo brengen we je op de hoogte vanaf er opnieuw plaatsen vrijkomen!

Zelfzorg, het is een hip thema. Maar wat houdt het echt in? Hoe kan je effectief ontstressen in een wereld waarin het ‘druk hebben’ de norm is en onze status bepaalt. Grenzen stellen, onthaasten, hoe doe je dat nu precies? Dat ontdek je in deze interactieve workshop!

Deze sessie wordt gegeven door KLIQ en de Werkgroep ça va van çavaria. De ervaren trainers werken graag samen met jou aan welzijn en verbinding met jezelf en met je vereniging.

Voor wie? Voor LGBTI+ personen die graag meer leren over zelfzorg en grenzen stellen

Wanneer? Dinsdag 4 oktober, tussen 19u - 21u

Waar? Salons, Casa Rosa, Kammerstraat 22, 9000 Gent

 

Filmvertoning 'Game Face'

In het kader van de Gentse 10-daagse van de Veerkracht organiseert Casa Rosa samen met PinX een filmvertoning van de docu Game Face van de regisseur Michiel Thomas.

Inschrijven doe je hier!

Laat je onderdompelen in het verhaal van twee Amerikaanse LGBTI+ atleten. Game Face vertelt het parallelverhaal van Fallon Fox, de eerste transgender pro MMA-vechtster ooit, en Terrence Clemens, een veelbelovende student basketballer in Oklahoma en homoseksueel. Volg hun coming out proces en de obstakels waar ze als trans en holebi atleten mee worstelen doorheen hun carrière. Enkele interessante stemmen leiden na afloop van de film het gesprek in met het publiek ter reflectie. Bereid je voor op een inspirerende avond!

Voor wie? Voor iedereen die interesse heeft in het thema LGBTI+, sport, film, 10-daagse van de veerkracht, ..

Wanneer? Donderdag 6 oktober, tussen 19u45 - 23u

Waar? Sphinx Cinema, Sint-Michielshelling 3, 9000 Gent

Verloop van de avond:
- 19u45: Deuren open
- 20u: Start film
- 21u35: Einde film
- 21u45: Inleiding door relevante stemmen & reflectiegesprek
- 23u: Voorziene einde

Voor rolstoelgebruikers is een bezoek aan Sphinx cinema helaas niet evident. Het gebouw dateert uit 1912 en heeft nogal wat trappen. Er is geen lift, maar we trachten steeds om een bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Contacteer ons vooraf zodat we je bij jouw bezoek zo goed mogelijk kunnen assisteren.  

Inschrijven voor deze activiteiten is verplicht wegens beperkte capaciteit! Wees je er dus van bewust dat wanneer je inschrijft je de plaats van iemand anders wegneemt. Mogen we je dan ook vriendelijk vragen om ons tijdig iets te laten weten wanneer je toch niet kan komen. Op die manier kunnen we andere geïnteresseerden op de wachtlijst op de hoogte brengen.

Casa Rosa wil haar activiteiten zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Daarom zijn alle activiteiten van Casa Rosa gratis. Om de organisatiekosten te dekken en activiteiten in de toekomst te verbeteren, nodigen we je uit om een vrije gift te schenken. Je beslist zelf, afhankelijk van jouw situatie en gevoel, de hoogte van jouw vrije bijdrage. Heb je hierover vragen? Spreek ons gerust aan. Bedankt!

Meer info over het beleid van Casa Rosa vind je hier!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via mail naar [email protected]